Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Rehberlik Koordinatörü Cihan Yeşilyurt’un konuşmacı olarak katıldığı seminerde Manisa Fen Bilimleri Koleji 12. sınıf öğrencilerine sınav sistemi ile ilgili temel bilgiler aktarıldı. Yıllara göre YKS istatistikleri paylaşılarak planlı ve sistemli bir çalışma ile başarıya ulaşılabileceği vurgulandı. Hedef belirlemenin motivasyon üzerindeki, motivasyonun ise sınav başarısı üzerindeki  etkileri anlatıldı. Sınav hazırlık sürecinin üç önemli unsuru olan fiziksel, zihinsel ve psikolojik dayanıklılık üzerine paylaşımlarla öğrencilerin sınava hazırlık sürecini verimli ve sağlıklı bir şekilde yönetebilmeleri için bilgiler verildi.

Yeşilyurt yeni nesil sorulara değinerek; bu soruların bilgiyi anlamaya, muhakeme etmeye, yorumlamaya ve gerçek yaşamla bağlantı kurmaya yönelik olarak hazırlanmış sorular olduğunu belirtti.

TYT’de zamanı, AYT’de ise bilgiyi iyi kullanmak gerektiğini söyleyen Yeşilyurt ‘Derslere karşı önyargıdan kurtulmalısınız. Özellikle sayısal öğrencilerin felsefe, eşit ağırlıklı ve sözel öğrencilerin matematik dersine karşı önyargıları vardır. Bir derse çalışmayı bıraktığınızda sınavda diğer adaylara karşı büyük puan kaybınızın olacağını unutmamalısınız. Zor sorular tüm öğrenciler için zor. Moralinizi bozmadan soruları çözmeye eğilmelisiniz.’ dedi.