AHMET HAMDİ TANPINAR KÜTÜPHANE MÜZE GEZİSİNE DAİR ÖĞRENCİ İZLENİMLERİ

Ahmet Hamdi Tanpınar Müzesine olan gezi benim çok ilgimi çekti çünkü orası bir kütüphane müzeydi. Ben kitap okumayı seven biri olarak oraya adım attığımda kendimi cennette gibi hissettim. Müzede Nazım Hikmet ve onun gibi birçok yazarın izlerini gördüğüm için daha da mesut oldum. Bu geziyi düzenleyen edebiyat öğretmenimize teşekkür ederiz ve daha çok gezi yapmasını temenni ederiz.

                                                                                                                                          Alp Osman Çınar

Müze oldukça güzeldi. Halka açık olması ve ücretsiz olması da hoştu. Değerli yazarlarımızın eserlerinin müzede yer alması  ve müzede yalnızca kitapların değil, yazarların  eşyalarının olması ve kitap okumak için şık düzenlenmiş  oturma alanlarının olması  görsel açıdan güzel bir manzara sunuyor biz ziyaretçilere. Binaların mimarisi , duvardaki taşların dizilişi ve çizilmiş olan resimler de ayrı bir hava katmış ortama. Memnun kaldım, güzel bir anı oldu.

                                                                                                                                             Bilge  Kılıç

Ahmet Hamdi Tanpınar Müzesi gezimiz benim için muazzam bir deneyimdi. Eski kitap kokusu ile donatılmış  harika bir köşktü. Edebiyat temalı bir gezi, Nuriye Sancak öğretmenimiz olmadan olmazdı. Hem eğlendik hem öğrendik.  Umarım bu tür gezilerimizin devamı gelir.

                                                                                                                                        Başak Gündüz

Ahmet Hamdi Tanpınar Kütüphanesi Müzesi , Gülhane parkında bulunan çok güzel bir mimariye sahip eski bir binaydı. Her ne kadar çok küçük ve okunacak kitap açısından kapsamlı olmasa da , sergilenen yazarların kişisel eşyaları ve ödüllü kitaplarını görmek , inc eleyebilmek keyifliydi.

                                                                                                                                    Damla Parlakyıldız

Fotoğraflar için tıklayınız.