Yakacık Fen Bilimleri Anadolu Lisesi 9. sınıf  öğrencileri,  Türk Dili ve Edebiyatı derslerini  Burgazada   Sait Faik  Abasıyanık  Müzesinde  tamamladı. Öğrencilerimiz bir İstanbul öykücüsünün hayatına tanık oldu. Hayat felsefesini “Her şey bir insanı sevmekle başlar.” şeklinde  özetleyen sanatçının evinde mektupları, kitapları, dostları  ve  geçen zamana direnen fotoğrafları karşıladı bizi.

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENİ

 GÜLAY BAKIRTAŞ

 ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLENİMLERİ

  Türkiye’de durum öyküsünün öncüsü olan değerli yazarımız Sait Faik Abasıyanık’ın  evini ziyaret ederken o devrin hislerini teneffüs etme şansı bulduk.Kapıdan  girer girmez Sait Faik’in edebi havasını solumak, hissetmek mümkün.Değerli yazarın eşyalarına,fotoğraflarına,mektuplarına ,kartpostallarına ve eserlerine konu olan sayısız hatırasının izlerini taşıyan nice eşya ve belgeyi görmek  ve yaşamına tanıklık etmek çok heyecan vericiydi.Müze sayesinde yazınsal ve ruhsal  yönden büyüleyici bir yolculuğa çıktık. Her bir adımımızda hatıralarına dokunduk ve yazdığı eserleri  tam anlamıyla hissettik. Ada da müze de Sait Faik’in ruhunu yansıtıyor.Bizim için çok güzel ve özel bir deneyimdi.

SILA YEDİKARDEŞ-9A

18.10.2017 tarihinde  gerçekleştirdiğimiz  gezide Sait Faik’in evini ve  eşyalarını,yazdığı yazıları kısaca onun neler yaşadığını ,neyden ilham aldığını  gördüm ve çok etkilendim.Türk edebiyatı için  oldukça önemli olan bu yazarımızın  evini bence herkes görmeli.

SERAY GÜLMÜŞ-9B

Fotoğraflar için tıklayınız.