Yakacık Fen Bilimleri Okulları Bir Ölümsüzlüğü Andı

Bugün büyük önderimiz  ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa göçüşünün 79. yıl dönümü. O’nun 1938’de bir 10 Kasım sabahı sona eren maddi hayatı, şimdi yüreklerimizde ve beyinlerimizde birer Mustafa Kemal ideali olarak yaşıyor.

Dünyanın en seçkin ve en saygın lideri şöyle diyordu:

“İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal…Onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her kösesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ideal için uğraşan aydın ve medeni bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!”

Ulu Önder Atatürk’ü anlamak ve fikirlerini kendimize bir meşale  olarak kabul etmek ve bu doğrultuda çalışmak, ona karşı duyduğumuz  saygının ve sevginin en büyük göstergesi  olacaktır. Biliyoruz ki bizler  ufkumuzu geniş, hedeflerimizi de büyük tutarsak, ancak o zaman  onun  şahsiyeti karşısında başımız dik alnımız açık bir şekilde durabiliriz.

Atamızın en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne her zaman ve her türlü şartta sahip çıkacağımıza söz vererek onu, ölüm yıl dönümünde  bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

Fotoğraflar için tıklayınız.