İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nin 6.’sı 20 Nisan – 23 Mayıs 2020 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecektir. Her iki yılda bir düzenlenen Bienal, “yaratıcı yeni kuşakların yetişmesi için uygun iklim yaratma” genel amacıyla,çalışmalarını yaygınlaştırmaktadır.

Bienal’de çocuklar ve gençler ile sanatçı, sanat eğitmenleri ve idarecilerin güncel sanatın içinde yer almaları; farklı malzeme, teknik ve disiplinleri kullanmaları ve özgün sanat çalışmalarını toplumla paylaşabilmeleri hedeflenir. Öğrenim gören her yaştan bireyin kültür-sanat yaşamına yön verecek üretici ve bilinçli sanatseverler olarak yetişmesi adına desteklenmesi amaçlanır. 
 Sancaktepe Fen Bilimleri Okulları olarak ;sanatın çocuklar üzerinde ne derece ehemmiyetli olduğunun farkındayız. Hayal gücünü geliştirmek ve duyuları  harekete geçirmek,farkındalıkları arttırmak ve akademik anlamda başarıya da katkı sağlamak istiyoruz.Ürün odaklı öğrenim yerine,süreç içinde işbirlikli öğrenme ile  başaramama kaygısından sıyrılarak yaptığımız çalışmamızı proje olarak  sunduk. 

Projemiz Bienal Jürisi tarafından kabul edildi.20Nisan-23 Mayıs tarihleri arasında katılacağımız Bienalde, ortaokul öğrencilerimiz ile interaktif bir sanat çalıştayında buluşacağız. Bienalimiz ile ilgili detayları aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

https://m.bianet.org/bianet/sanat/216912-cocuklarin-bulusma-noktasi-cocuk-bienali-ne-basvurular-basladi