27 – 28 Haziran 2020 tarihlerinde gerçekleştirilen YKS’ye TYT alanında 2.296.138, AYT alanında 1.672.376, YDT alanında 105.579 öğrenci katıldı. Milyonlarca gencin merakla beklediği YKS sonuçları 27 Temmuz 2020 Pazartesi günü açıklandı. Bu sonuçlara göre Manisa Fen Bilimleri Koleji Fen Lisesi öğrencisi Mesut Melih Akpınar birçok genci geride bırakarak Türkiye 30.’su, Manisa il 2. ‘si olarak üstün bir başarıya imza attı.

 OKULU TARAFINDAN BAŞARISI ÖDÜLLENDİRİLDİ

            Manisa Fen Bilimleri Koleji Kampüs/Anadolu-Fen Lisesi Müdürü Hasan Güven ve Lise Rehber Öğretmeni Özge Altınyaprak, öğrencilerinin başarısından dolayı gururlu ve mutlu olduklarını belirterek, öğrencilerine ödüllerini takdim ettiler.

 SINAVA GİRECEK GENÇLERE TAVSİYELER

       Hedefinin Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği olduğunu belirten Akpınar  programlı ve düzenli çalışmayı ilke edindiğini, ailesinin bu konuda çok destek sağladığını belirtti. “Sınav anında sayısal alanımın kötü geçeceğini düşünüp eşit ağırlık çözdüm. Eşit ağırlık başarımın sayısaldan daha iyi geldiğini duyunca şaşırdım.” dedi. Başarının geçici motivasyonlarla değil, disiplin duygusuyla geldiğini düşünen Akpınar, boş zamanlarında da öğrenme teknikleri üzerine makaleler okuduğunu ifade etti. Sınava girecek gençler için önce kendilerine güvenmelerini söyleyerek sistemli çalışmanın, çok çalışmaktan önde geldiğini vurguladı.Covid-19 salgınında okulunun gerçekleştirdiği online eğitimin başarısına dikkat çeken Akpınar, eğitim hayatında emeği geçen tüm eğitimcilere teşekkür etti.