“Komutanım! Benim tüfek bozulmuş tetik basmıyor.” diyen askere Yüzbaşı: “Tüfek sağlam oğlum. Senin parmağın kopmuş.” dediği kahramanlık destanıdır Çanakkale. Şanlı tarihimizde ve dünya tarihinde önemli bir yere sahip olan Çanakkale Zaferi’nin 106. yılını kutlamak ve şehitlerimizi anmak üzere toplandık konferans salonumuzda.Türkçe Öğretmenimiz Özge Örek ve Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Çimen Özge Kavunluk tarafından düzenlene törenimizde Resim Öğretmenimiz Hasan Kanıt'ın görselleri ile Çanakkale ruhu yaşatıldı.
Bu büyük destanı yazan Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, onun kahraman askerleri ve tüm şehitlerimiz adına 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımız ile programımız öğrencimiz Berkay Alkan’ın sunumuyla başladı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Çimen Özge Kavunluk yaptı. 5/A sınıfı öğrencimiz Sahra Demirbağ’ın “Övün Ey Çanakkale” adlı şiirini, 7/A öğrencilerinin oratoryo gösterileri izledi. 6/A sınıfı öğrencilerimizden Emre Ayaz’ın şehitlerimize olan mektubu duygusal anlara sahne oldu.
10. sınıf öğrencilerimizin Çanakkale Savaşımız ile ilgili sözlerin Almanca sunumunun ardından Yarbay Refik Bey’in günlüğüne tuttuğu notlar 10. sınıf öğrencilerimiz tarafından İngilizce olarak okundu.
Tarihe sığmayacak bu büyük destanın içinde sayısız anı yer almaktadır. Ve bu anıları daha canlı hale getiren şarkılarımızı Müzik Öğretmenimiz Barış Ustabaş ve 7/A sınıfı öğrencimiz İrem Erbaş seslendirdi.
6. sınıf öğrencilerinden Duru Hacıoğlu ve Ela Koçak’ın sunumları ile program sona erdi.