Haziran 2020 tarihinden bu yana Manisa’da görev yapan Vali Yaşar Karadeniz gençlerle bir araya geldi.1991 yılında Yozgat Yenifakılı ilçesine kaymakam olarak atandığını belirten Vali Karadeniz mülki idare amirliğindeki anılarını anlatarak söyleşiye başladı.
GENÇLERE TAVSİYELER
Hayatta tutunabilmek için bir şeyler üretebilmek, bir şeyler üretebilmek için ise bugünün ilgisine, teknolojisine, standartlarına uygun kalifiye eleman olmak gerekliliğine değinen Vali Karadeniz, gençlere kesinlikle karamsar olmamalarını, karşılaştıkları zorlukları aşmak için mücadele etmeleri gerektiğini, milletimize karşı sorumluluklarımızı asla unutmamamızı öğütleyerek her ne iş yapıyorsak o işte en iyi olmak için çabalamak gerektiğini söyledi.
Meslek seçiminde yönlendirmeden çok sizin ne istediğiniz önemli diyerek gençlerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda meslek seçmelerini; bu seçimleri yaparken de 20-30 yıl sonrasını düşünerek gündemdeki mesleklerin ne olacağını öngörmeyi planlamanın önemine dikkat çekti. Vali Karadeniz'in gençlerin sorularını cevaplaması ile söyleşi sona erdi.