Fen Bilimleri Koleji ortaokul öğrencileri sanat, tiyatro, müzik dolu bir akşam yaşattılar Manisalılara. Yunus Emre Belediyesi Millet Çarşısı Konferans Salonu’nda sergilenen performanslar izleyicilerden tam not aldı.
AH ŞU GENÇLER
Yazar Turgut Özakman’ın kaleme aldığı “Ah Şu Gençler”oyunu Türkçe zümresinin yönetmenliğinde Tiyatro Kulübü öğrencileriyle yorumlandı. Oyunda gençlerin yetişkinlere ve yetişkinlerin gençlere bakış açısı dile getirildi. Gençlik sorunlarına öğüt vermeden, tepeden bakıp yargılamadan gülmece havasında yaklaşan müzikal oyun, salonu kahkahaya boğdu.
İNGİLİZCE PERFORMANS
İngilizce zümresinin New York sınıfı ile hazırlamış olduğu “Mind Your English”oyununda İngilizce öğretmeninin farklı uyruklardaki öğrencilere ders verirken zorlanması konu alındı.
Kırmızı Başlıklı Kız hikâyesini hepimiz biliyoruz. Peki ya tam hikâyesini anlatırken diğer masal kahramanları da kendi hikâyelerini karıştırıp bu masala dahil olsa? Anlatıcının zor anlar yaşadığı, kahramanlarının ise yanlış zamanda yanlış hikâyede bulunmasını keyifle izledik 6/A sınıfının A Crazy Story” adlı İngilizce tiyatro oyununda.
7/A sınıfının “Be the Voice of Nature” adlı İngilizce tiyatro oyununda “Bitkiler ve hayvanlar dile gelse onlara zarar veren bizlere ne derdi? Sahibi olmadığımız ve aslında paylaşmamız gereken dünyamıza biraz daha temiz bakabilsek ve tüm canlılara saygı duyabilsek nasıl olurdu?” konularına yer verildi.
London sınıfı “A Moody Play” adlı tiyatro oyununda bir film sahnesinin farklı duygular üzerinden tekrar tekrar çekilmesini konu aldı.
VE MÜZİK
Türkçe ve İngilizce tiyatro oyununun ardından keyifli müzik dinletisi ile sanatla dopdolu geçen akşam sona erdi. Fen Bilimleri Öğretmenlerinin şarkılarına eşlik eden öğrenciler seyircilerden büyük alkış aldı.