BEYLİKDÜZÜ FEN BİLİMLERİ OKULLARINDA HABABAM SINIFI RÜZGÂRI ESTİ

7.sınıf öğrencilerimizin okuma saatleri için seçtiğimiz, Türk Edebiyatı’nın büyük ustası Rıfat Ilgaz’ın Hababam Sınıfı romanından esinlenerek beyaz perdeye aktarılan Hababam Sınıfı filmlerinin Hayta İsmail’i Ahmet ARIMAN, Bacaksız’ı Tuncay AKÇA ve sınıf arkadaşlarından Teoman AYIK DUYSİYAD’ın (Dünya Yatırımcı ve Sanayici İş Adamları Derneği) sponsorluğunda gerçekleştirdikleri etkinlikle öğrencilerimizle buluştu.
Hababam Sınıfı; öğrenciliğin, öğretmenliğin efsanevi bir öyküsüdür. Edebiyatımızın ’Koca Çınarı ’Rıfat Ilgaz tarafından topluma tutulmuş muhteşem bir aynadır.
Uzun yıllar yatılı okullarda okuyan ve daha sonra öğretmenlik yapan Rıfat Ilgaz’ın anılarıyla yoğrulan Hababam Sınıfı ilk olarak karakterleriyle göze çarpmaktadır. Romandan esinlenerek yapılan filmler, yediden yetmişe herkesi kimi zaman güldürmüş kimi zaman ağlatmıştır. Gerek eğitim sistemimizin bozuklukları gerekse yöneticiler ve eğitimcilerin halini öğrencilerin bakış açısıyla anlatan eser, daha nice yıllar bizleri eğlendirirken düşündürmeye devam edecektir.
Bizlere bu güzel etkinliği sunarak Usta Yazar Rıfat Ilgaz’ı ve filmlerin kadrosunda yer almış tüm sanatçıları anma fırsatı yaratan değerli sanatçılarımıza, etkinliğimize katılan Esenyurt Belediye Başkanı Sayın Kemal Deniz BOZKURT’a, DUYSİYAD Başkanı Sayın Ahmet KIZILÖZ’e ve dernek üyesi iş adamlarına ve teşekkür ederiz.