SATRANÇTA MADALYA YAĞMURU

      Pandemi döneminde online platformlara taşınan satranç yarışmalarında öğrencilerimizin başarıları artarak devam ediyor. Satranç takımımızın pandeminin en başından beri çalışmalara ara vermeden devam etmesi öğrencilerimizin verimli bir dönem geçirmesini sağladı. Bireysel ve okullar arası takım yarışmalarında okulumuzu başarıyla temsil eden öğrencilerimiz çeşitli turnuvalarda 18 madalya kazandı.

     Bu süreçte düzenlenen en kapsamlı turnuva olan İstanbul Okul Sporları Online Satranç Turnuvasında yine öğrencilerimizden önemli başarılar geldi. Birinci sınıf öğrencilerimiz Çınar Balabanlı, Can Yıldırım ve Doruk Efe Şenel’den oluşan takımımız 750 öğrencinin katıldığı Minikler B kategorisinde takım olarak 2. olmayı başardı. Aynı turnuvada Çınar Balabanlı bireysel sıralamada üçüncülük elde etti.

Küçükler kategorisinde ise oyuncularımız Rengin Aslan, Roza Aslan, Mehmet Ziya Yazıcı ve Demirhan Kosova elde ettikleri puanlarla Okul Sporları Türkiye Şampiyonası Yarı Finalinde oynamaya hak kazandılar. Bu turnuvanın 2009-2020 doğumlu kızlar kategorisinde oynayan Rengin Aslan 133 öğrenci arasında şampiyon olmayı başardı.

Yine çeşitli turnuvalarda öğrencilerimiz; Utku Çankaya, Metehan Çalışkan, Roza Aslan, Ömer Faruk Bozkurt, Deniz Ege Arslantürk, Ömer Kaan Özdemir, Çınar Dağdelen, Onur Koçali, Emir Ceran madalyalar kazandı.

Pandemi sürecinde özveriyle satranç çalışan ve turnuvalara katılan satranç takımımızdaki öğrencilerimizi, elde ettikleri başarılardan ve gayretlerinden ötürü tebrik ederiz.