Kahraman ulusumuzun büyük önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, sonsuzluğa göçüşünün 82. yıl dönümünde bir kez daha anmak için toplandık; Fen Bilimleri Ailesi olarak. O’nun 1938’de bir 10 Kasım sabahı sona eren maddi hayatı, şimdi yüreklerimizde ve beyinlerimizde birer Mustafa Kemal ideali olarak yaşıyor. Bir sonbaharın hüzün dolu 10 Kasım’ında yine O’nsuz fakat O’nunla dopdolu olarak Kurtuluş Savaşımızın Başkomutan’ı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimiz anısına siren sesiyle birlikte saygı duruşu ve ardında İstiklal Marşının okunması ile anma törenimiz başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ortaokul müdürümüz Ersin PASİN yaptı. Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Özge Çimen KAVUNLUK’tan dinlenilen ‘Yıkın Heykellerimi’ adlı şiir duygu dolu anlara sahne oldu. ‘Atatürk’e Veda’ adlı canlandırma 8/A sınıfı öğrencileri tarafından sahnelendi.

2/B sınıfı öğrencilerini ‘Ata’ya Ağıt’ adlı şiirlerini okurken, 5. sınıf öğrencilerimiz ‘10 Kasım’ şarkısı eşliğinde işaret diliyle gösterilerini sundular. Ulu Önderimiz anısına okulumuz Müzik Öğretmeni Barış USTABAŞ ve 8. sınıf öğrencilerimizden Duru Nehir Sayracı ve Naz İlter’in performansları görülmeye değerdi.

‘10 Kasım’da Ben’ adlı şarkı eşliğinde 3/A sınıfımız, ‘Kelimeler Yetmiyor Ki Seni Anlatmaya’ adlı oratoryo ve ‘Fikirler Ölmez’ adlı şarkılarıyla 5/A sınıfımız performanslarını sergilediler.

2/A sınıfı öğrencimiz Eda Su Daşdemir’in ‘Atatürk Çocukları’ adlı şiiri, 8. sınıf öğrencilerimizin ‘Benim Adım Mustafa’ adlı oratoryosu ile anma törenimiz sona erdi.

Atamız bugün bizimle değil ama biz hep O’nunlayız…