Sancaktepe Fen Bilimleri  Okullarında, eğitim ve öğretimin çağın gereklerine uygun olarak sürekli gelişen birikim ve tecrübeler ışığında yenilenen ve bitmeyen bir süreç olduğu bilinciyle;Atatürk ilke ve inkılaplarını özümsemiş, ulusal değerlerine sahip çıkan,insana ve doğaya saygılı, hoşgörülü, özgür düşünen, sorgulayan,  21. Yüzyıl becerilerini içeren iletişim, işbirliği, eleştirel düşünme ve yaratıcılık becerileri öğrencilere kazandırılmaya çalışılır.

Sancaktepe Fen Bilimleri Okullarında,eğitimin yaşam boyu süren bir eylem olduğu farkındalığı ile en etkili öğrenmenin yaparak yaşayarak edinildiğine inanılır. Öğrenme ortamları bu doğrultuda düzenlenir. Öğrencinin doğal yapısı, bireysel farklılıkları dikkate alınır ve eğitim ve öğretimin merkezinde öğrenci yer alır. Öğrenmenin yaşantı yoluyla gerçekleşeceği inancından hareketle, eğitim ortamında öğrencinin zengin yaşantılar geçirmesi sağlanır, öğrencide öğrenmeye karşı ilgi uyandırarak öğretim gerçekleştirilir.

Sınıflarımız öğrencimizin akademik ve sosyal gelişiminin bireysel olarak takibine olanak verecek şekilde planlanmaktadır. Sınıf ve yaş düzeyine uygun ölçme araçlarıyla ölçümlediğimiz sonuçlara göre öğrencimizde gördüğümüz eksik ve tamamlanması gereken kazanımlarına ya da bireysel olarak geliştirilmeye açık alanlarına yönelik düzenlediğimiz programlarla devam edilmektedir.

Sosyal etkinlikler, zenginleştirilmiş seçmeli dersler, öğrencilerin sosyal yaşama hazırlanmalarına, dünya vatandaşı olmalarına katkı sağlar.
Öğretimde; öğrencilerin üst düzey bilişsel becerilerini geliştirmelerine, öğrendiklerinin önceki öğrenmeleri ve farklı disiplin alanlarıyla ilişkilendirmelerine, edindikleri bilgi beceri tutum ve davranışları günlük yaşamlarına aktarabilmelerine, teknolojiyi etkili şekilde kullanma becerilerini geliştirmelerine, hızlı değişim ve gelişmelere uyum sağlayabilmelerine, etik kurallara uygun davranabilmelerine, öğrenmeye ve yeniliklere açık olabilmelerine önem verilir.

Yarınlarımızın en kıymetli öznesi olan çocuklarımıza sevgilerimi, çocuklarımızı yarınlara hazırlarken daima destekçimiz olan değerli velilerimize saygılarımı sunuyorum.

Yeşim AKBAŞ AKÇINAR
Sancaktepe Fen Bilimleri Okulları  Müdürü