ÖĞRENCİ TANIMA ÇALIŞMASI

Okulumuza kayıt olmak üzere gelen çocuğa bilişsel, sosyal ve fiziksel gelişimini değerlendirmek amacıyla, rehberlik birimi tarafından gözlem ve yaş grubuna uygun olarak hazırlanmış tanıma çalışması yapılır. Aile ile görüşülerek öğrenci ile ilgili gerekli bilgiler alınarak çalışma tamamlanır.

ORYANTASYON SÜRECİ

Çocuğun okula başladığı ilk 2-3 haftalık süreç sınıf öğretmeni, rehber öğretmen ve aile tarafından değerlendirilir. Çocuğun uyum düzeyine göre gerekli çalışmalar planlanır.

GELİŞİM SÜRECİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ VE BİREYSEL VELİ GÖRÜŞMELERİ

Her öğrencinin gelişimi düzenli olarak takip edilir. Yapılan gözlem kayıtları ve uygulanan gelişim-algı testlerinin sonuçları yapılan bireysel veli görüşmelerinde aile ile paylaşılır. Yıl boyunca gözlemlenen gelişim düzeyi değerlendirilerek gerekli görülen alanları desteklemek amacıyla öneriler sunulur. İlkokula geçiş yapacak grubun okul olgunluğu değerlendirilir ve desteklenir.

ANNE BABA EĞİTİMİ

Her eğitimi öğretim yılının başında oryantasyon süreci ile ilgili bilgi vermek ve aileyi hazırlamak için Rehberlik Birimi tarafından “Okula Uyum” konulu seminer düzenlenir. Yıl boyunca her ay rehberlik birimi tarafından hazırlanan “Veli Bülteni” EYS üzerinden paylaşılarak ailelerin en çok ihtiyaç duyduğu konularda bilgilendirme yapılır. Yıl içinde yapılan görüşmeler ile ailelere ana-baba tutumları, davranış kazandırma süreçleri, aile içi iletişim gibi konularda danışmanlık hizmeti verilir.